Prins Jorg den Uurste -  2017

 Prins Jorg den Uurste

 

geboren op 7 februari 1976, thuis in de koolakker. van geboorte dus een Koolgast. Zoon van Frans en Marion Van Stiphout. Oudste broer van Freek en Krijn. Naar school gegaan naar de St-Trudo school, daarna naar de Carolus Borromeus College.Na de havo te hebben gevolgd, het vwo gedaan. Daarna naar tilburg iedere dag treinen naar wat nu heet University Tilburg, afgestudeerd als meester in de rechten en nog steeds werkzaam bij mijn eerste werkgever BMK Credit Management in Eindhoven als senior-jurist.

Op 24 september 2004 getrouwd met Marjanke Hessing, weggeplukt op het Hout, waarmee ik al sinds 1996 samen ben.
Op 24 april 2006 vader geworden van een drieling, Fons, Mijntje en Guus, mijn eerste kinderen...
Na jaren te hebben gewacht op 9 november 2013 vader geworden van een meisje, Leentje. een behoorlijke handenbinder. nu compleet derhalve en al weer sinds 2003 wonende aan de Heese nummer 5 met veel plezier.

Al meer dan 30 jaar lid van Stiphout Vooruit, alle jeugdelftallen doorlopen, waarna bij de senioren ruim 10 jaar in de selectie hebben gevoetbald, eerstens in het eerste, daarna in het roemruchte tweede. Knieblessures en operaties noodzaakten mij te stoppen als voetballer in de selectie, dus leider geworden van het tweede, daarna vele jaren als leider/speler bij het derde waar we weer veel plezier en successen vierden. Sinds een jaar of 3 nu bij de veteranen actief, als speler en als keeper.

Al weer een jaar of 5 leider van Fons en Guus bij de junioren van Stiphout Vooruit.

Thans fietsend voor plezier, als ik zondags op tijd ben, bij ons fietsclubke De Kapotte Spaak waar we mooie tochtjes maken, zoals o.a. de Amstel Gold race.

Vroeger ook fanatiek getennist bij Shaile.

Als fietser menig jaar op de rollen gezeten bij de AW4daagse. Nadien Speaker geweest en daar dit jaar, na 15 jaar, daar mee gestopt. als secretaris bij de Stichting AW4daagse Stiphout actief geweest.

In 1999 begonnen in de raad van 11 bij de Spurriezeiers, in 2001 ceremoniemeester geworden tot aan vorige week.
In het bestuur actief geweest als secretaris, bestuurslid en nu als Vice-voorzitter.